Hamis zserbó
2008 február 12. | Szerző: Ali |
Nagyanyáink receptjei
1 csésze margarin,1 csésze darált vagy vagdalt dió,két csésze liszt,fél evőkanálnyi szódabikarbóna,1 csésze cukor,1 tojás,citromlé és citromhéj.Összegyúrni,két felé vágni.Felét tepsibe tenni kinyújtva,megkenni baracklekvárral,rátenni a tészta másik felét.ha megsült,és kihűlt csokimázzal bevonni.Ha zsírt használunk margarin helyett,akkor abból negyedrésszel kevesebb kell.A diót nem darálom,hanem klopfolóval zacskóban megtöröm durvára,vagy késsel vágom meg,így szerintem finomabb.
Előfordul ,hogy a tészta törik,de ez nem baj,mert a tepsiben összenyomogatom,és kész.
Egy másik nemrég kipróbált verzió szerint az 1 bögre tört dió mellé még egy bögre darált diót is öntök,illetve amennyit a massza felvesz belőle.A szódabikarbónából pedig fél evőkanálnyit tettem a tésztába.Sokkal könnyebb lett és szerintem finomabb is a tészta.A harmadik változat szerint,az alap receptben leírtak,plusz 1 pohár liszt.
Természetesen a tetejére csoki máz kerül!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Ezt a receptet már régen keresem, mert elveszett valahol, pedig fiatal lány koromban én is többször készítettem. Nyáron, amikor még ne érett meg a friss dió, és előző évi sem volt már, darált barackmaggal helyettesítettük. Az bőven volt, mert termett a kertben sok sárgabarack, összegyűjjtöttük a magját és megtörtük.