Hamis zserbó

Nagyanyáink receptjei

 

 

1 csésze margarin,1 csésze darált vagy vagdalt dió,két csésze liszt,fél evőkanálnyi szódabikarbóna,1 csésze cukor,1 tojás,citromlé és citromhéj.Összegyúrni,két felé vágni.Felét tepsibe tenni kinyújtva,megkenni baracklekvárral,rátenni a tészta másik felét.ha megsült,és kihűlt csokimázzal bevonni.Ha zsírt használunk margarin helyett,akkor abból negyedrésszel kevesebb kell.A diót nem darálom,hanem klopfolóval zacskóban megtöröm durvára,vagy késsel vágom meg,így szerintem finomabb.

Előfordul ,hogy a tészta törik,de ez nem baj,mert a tepsiben összenyomogatom,és kész.

Egy másik nemrég kipróbált verzió szerint az 1 bögre tört dió mellé még egy bögre darált diót is öntök,illetve amennyit a massza felvesz belőle.A szódabikarbónából pedig fél evőkanálnyit tettem a tésztába.Sokkal könnyebb lett és szerintem finomabb is a tészta.A harmadik változat szerint,az alap receptben leírtak,plusz 1 pohár liszt.

Természetesen a tetejére csoki máz kerül!

Címkék:
Tovább a blogra »