Hamis hájas

Hamis hájas.

Nagyanyáink takarékos,de finom receptjei.

Univerzális az alaptészta.

 

35 dkg lisztet,25 dkg margarint,2 evőkanál 10%-os ecetet,7 evőkanál vizet este összegyúrok.Másnap vékonyra kinyújtom,kerekre szaggatom,megkenem lekvárral.Kettőbe hajtom /félbe/.Jól lenyomom a széleit,kifli formájura alakítom,és előmelegített sütőben kisütöm.Ha kész szeretem porcukorban megforgatni még melegen.Úgy dizájnosabb ha a végeit belemártom híg csokiba.Akkor nem cukrozom.

Lehet sós stanglit is csinálni a tésztából.Akkor vastagabbra,/fél kisujj/ nyujtjuk,széles rudakra vágjuk,úgy egy ujjnyira,megkenjük tojással vagy tejjel,sózzuk ,köménymaggal,lehet darált is, megszórjuk,és így sütjük.A sajtos is ilyen egyszerű,azt megszórjuk kevés sajttal.Esetleg kevés tejföllel elkevert sajttal.

Lehet tölteni a kiflit lekvár helyett kolbásszal,szalámival főtt sonkával,stb.Akkor nem kell úgy vigyázni,hogy kifolyik a lekvár,és lehet feltekerni is .Csinálhatjuk darált hagymás zsíron megabált borsos sertés vagy csirke ,esetleg pulyka húsos töltelékkel.Abba jó ha teszünk még langyosan a töltés előtt egy tojást,az kissé összefogja a darált főtt sült  húst,és nem pereg annyira.Esetleg még kevés mustárt is .

 

Címkék:
Tovább a blogra »