Padlizsán sütve

2008 május 26. | Szerző:

Padlizsán sütve.

Nagyon szeretem a padlizsánt rántva,de azt egy nap alatt meg kell enni,és nemigen lehet eltenni.Így sütve eláll krémnek megcsinálva.

 

Veszek 3-4 db.padlizsánt,és héjában vagy sütőben sütöm meg egy tepsire téve,vagy a gáz tetején a platnin forgatva.A platnin szerintem jobb,mert látom mikor kell forgatni.Mind a négy oldala ha megsült,egy tányérra teszem,ketté vágom,és fakanállal kikaparom a belsejét.Fakanállal jól összetöröm pépesre,ami nem is nehéz,és egy kevés oliva olajjal,vagy szőlőmag olajjal alaposan kikeverem.Kevés apróra vágott fokhagymát vagy fokhagymás sót  teszek bele,és borsot.Jó bele a vegeta,de más fűszerekkel is finom.Ha kihült lefedve beteszem a hűtőbe,pár napig eláll.Már ha marad belőle.Nagyon finom vasárnap reggelire,vagy akár uzsonnára, vacsorára piritósra kenve.

Címkék: ,

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!