Sajttal sonkával töltött karaj

2008 március 4. | Szerző:

Pulykamellből,és borjúbol is finom,de a legjobb alaposan kiklopfolt karajszeletből.

 

Veszek, ha nagyétkü vendégeknek csinálom,személyenként két szelet karajt.

Alaposan kiklopfolom,úgy ,hogy nagy férfitenyérnyi legyen.Minden szelethez vágok egy kis szelet trappista,vagy más,lehetőleg sütésálló sajtot,és két kis szelet sonkát,amit vagy megfőztem előtte,vagy nagyon vékonyra vágtam fel.Megtöltöm vele a húst ,úgy hogy a szelet egyik felébe teszem a tölteléket.Egy szelet sonka,egy szelet sajt,egy szelet sonka.Ráhajtom a hús másik felét,és körben összetűzöm fogpiszkálóval.Úgy ,hogy kb 1 centire kiálljanak a húsból.Lisztbe tojásba,morzsába forgatom.Ha kész,megkeresem a kiálló fogpiszkáló részeket,és lehúzom róla a panírt.Így mikor kisült azonnal megtalálom,és könnyen ki tudom húzni belőle.Ahol össze vannak tűzve ,ott a morzsa után megint tojásba,és megint morzsába mártom,így nem folyik ki a sajt.

Nagyon finom füstölt tarjával,füstölt karajjal,és azt nem is kell főzni előtte,mert nagyon vékonyra fel lehet vágni.Csináltam már füstölt pulykával is,és bacon szalonnával is,kényszerből,mert nem kaptam mást hozzá,de azzal is finom volt,csak előtte a szalonnát ki kellett klopfolnom.A gépsonkával ha csináljuk akkor meg kell sózni,mert nem elég markáns az íze ehez a töltelékhez.De lehet utólag is ,akkor nem ronthatjuk el.

Én a kicsit édesített zöldborsó főzeléket szeretem hozzá sok petrezselyemmel.Persze finom sültkrumplival,rizi-bizi-vel,krumpli pürével,stb.Tokaji Furmint félszáraz,a hozzá illő bor,szerintem.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!