Kolbász

2010 április 19. | Szerző:

Fehér vagy borsos kolbász.

Nagyon szeretem a kolbászt,enni és csinálni is.Van a családban olyan személy akinek a gyomra nem veszi be a paprikás kaját.Ezért az idén olyan kolbászt is csináltam amiből hiányzik a piros édes paprika.Ezzel nagy sikert értem el a családom körében.Ajánlom az epéseknek,mert ez nekik kissé diétás.

 

 

Ugyanúgy csinálom mint a Csabai kolbászt,de kilónként én 2,5-3 dkg sót teszek bele.A hús aránya az ipari vagyis háta szalonnával 35–65% a hús javára persze.Azért kell a háta szalonna hozzá,mert abból nem folyik olyan könnyen ki a zsír.Ezért kell bele több só.Csípős paprikát ízlés szerint,vagy 3 dkg/kg.Köménymag őrölt,1 tasak/10 kg.Bors 30-40 kg/tasak.Fokhagyma 3-5 dkg/10 kg. Mindezt 4-es lyukú rostán darálom át,persze hidegen.Akkor még egy napig áll,míg kifolyik belőle a sok víz,lé.Akkor keverem bele a fűszereket,és egy-két napig szellős helyen aszalom,ha nincs ilyen hely,akkor a ventilátor elé állítom egy napra.Akkor megy a füstölőbe,bükkfa füstre.

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!