Zúza lecsósan
2009 június 22. | Szerző: Ali |
Zúza lecsósan.
A zúza a legnehezebben fővő “alkatrésze ” a libának.Ezért külön szoktam elkészíteni.
3-4 liba vagy bármilyen Hasonló mennyiségű zúzát érmékre vagy kisebb darabokra szeletelek.Hagymás mangalica zsírban felteszem párolni.Többször kell kevés vizet utána önteni,és kevergetni.Ha kész és majdnem puha,beleteszek 4-5 fehér zöldpaprikát apróra kockázva és kissé megsózom.Addig párolom míg puha nem lesz,akkor utána sózom,esetleg borsozom.Természetesen paprikásnak is el lehet készíteni .
Ha valami különlegeset akarunk belőle csinálni,vagy váratlan vendégek érkeztek,akkor főzök egy nagy adag spagettit,reszelek trappista sajtot,és kevesebb füstölt sajtot.A tűzforró tésztát ráteszem a tányérba szedett kevés sajtra,majd jön rá kevés lecsós zúza,tészta,sajt,és ha van otthon pizza krém konzerv abból egy kanállal.Az egészet összekeverjük .Ha mindez már hideg akkor a mikróba tesszük a rakást egy-két percre.Tejfölt is lehet rá tenni.
Jó étvágyat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: