Karfiol leves

2009 június 17. | Szerző: |

Szeretem a karfiolt rántva és főzéskor a leeső morzsákból is szoktam levest főzni.Ez egy kicsit kiadósabb és nehezebb.Mármint annak aki epés.

Veszek egy kilós fej karfiolt.Kivágom a vastag szárát.A rózsákat,persze tisztítás és átvizsgálás  után levágom közvetlenül a vékony szár kezdeténél,és a vékony szárat is felkarikázom.Az egészet egy nagyobb lábosba öntöm és felöntöm kb.1,5-2,5 liter vízzel.Ezután felteszem főni,kevés sóval ízesítve./Lehet vegetával is sózni/.Ha a vékony felkarikázott szár is puha,akkor úgy 1,5 pohár tejfölhöz öntök 2-5 evőkanál kaukázusi vagy más kefirt,vagy joghurtot.Teszek bele a lé mennyiségéhez mérten 1-3 evőkanál lisztet vagy keményítőt,és egy-két csokor zöldpetrezselymet nagyon apróra vágva.Az egésszel behabarom a levest.Utólag ízesítem ha kell.PL: só,bors,vegeta,esetleg fokhagyma ha valaki úgy szereti.Egyet rottyan és kész is.Vigyázzunk hogy ne legyen túl sűrű mert akkor kénytelenek lennénk hígítani és ez az íz rovására menne.Ha leturmixoljuk,akkor krémleves lesz belőle.Az is finom.

Jó étvágyat hozzá.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!