Karfiol leves
2009 június 17. | Szerző: Ali |
Szeretem a karfiolt rántva és főzéskor a leeső morzsákból is szoktam levest főzni.Ez egy kicsit kiadósabb és nehezebb.Mármint annak aki epés.
Veszek egy kilós fej karfiolt.Kivágom a vastag szárát.A rózsákat,persze tisztítás és átvizsgálás után levágom közvetlenül a vékony szár kezdeténél,és a vékony szárat is felkarikázom.Az egészet egy nagyobb lábosba öntöm és felöntöm kb.1,5-2,5 liter vízzel.Ezután felteszem főni,kevés sóval ízesítve./Lehet vegetával is sózni/.Ha a vékony felkarikázott szár is puha,akkor úgy 1,5 pohár tejfölhöz öntök 2-5 evőkanál kaukázusi vagy más kefirt,vagy joghurtot.Teszek bele a lé mennyiségéhez mérten 1-3 evőkanál lisztet vagy keményítőt,és egy-két csokor zöldpetrezselymet nagyon apróra vágva.Az egésszel behabarom a levest.Utólag ízesítem ha kell.PL: só,bors,vegeta,esetleg fokhagyma ha valaki úgy szereti.Egyet rottyan és kész is.Vigyázzunk hogy ne legyen túl sűrű mert akkor kénytelenek lennénk hígítani és ez az íz rovására menne.Ha leturmixoljuk,akkor krémleves lesz belőle.Az is finom.
Jó étvágyat hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: