Rizses lecsó szardiniával
2009 március 5. | Szerző: Ali |
A katonaságnál kaptunk néha hasonló konzervet,és azt szerette mindenki.Ha nem is tudom mi volt az eredeti recept,megpróbáltam hasonlót készíteni.Szerintem sikerült is elég jól.Nagyon nehéz kaja,csak erős fizikai munkát végzőknek ajánlom a korlátlan fogyasztását!
1/4 kg rizst megfőzök sós vízben.1 üveg saját magam által eltett paradicsom nélküli lecsóval nyakon öntöm.Kevés piros paprikával színezem,és bele keverek 2 doboz jól összetört paradicsomos szardinellát,levével együtt.A tűzről levéve inkább többször sózom és keverem össze,mint hogy egyszer elsózzam.A végén lehet tenni bele egy evőkanál kristálycukrot.Attól megszelidül a paradicsom.Ha nincs paradicsomos szardínia,lehet bele tenni olajosat is /leve nélkül/ és akkor kell bele a főtt,vagy sűrített paradicsom egy kevés.Kb 1-2 evőkanál..Lehet saláta levélbe csomagolni kis falatnyi adagokat és úgy feltálalni.Nagyon szomjas lesz tőle az ember,úgyhogy sör vagy bor korcsolyának is kitűnő.
Ha valaki fokozni akarja az ízeket,tehet kevés őrölt borsot,vagy más aromás fűszert is bele.
Jó étvágyat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: