Majorannás nudli
2008 február 24. | Szerző: Ali |
Majorannás nudli.
Bakos nagyapám másik kedvenc étele volt a majorannás nudli.Persze sosem csinálták nudlival,mert az macerás volt,de úgy is finom.Egyszerűen főtt metélt,vagy bármilyen főtt száraztészta jó hozzá.
Veszek bármilyen darált húst,kb 1 kilót.Én nyulhússal,marhával,kecskével pulykával is kipróbáltam,de a sertés a nyul és a kecske volt a legfinomabb,és leggyorsabban elkészíthető.Zsíron fedő alatt megsózva párolok egy nagy fej vöröshagymát,ha kész,rádobom a darált húst.Saját levében addig párolom fedő alatt míg puha nem lesz.Ha mégis kellene ,mindíg csak kevés vizet öntsünk alá.Ha puha,megszórom majorannával, fehér,vagy feketeborssal,és megsózom.Jól összekeverem.Nem kell félni a sótol,mert az egészet úgyis ráöntöm a fél kiló kifőtt száraztésztára.Összekeverem,és azonnal lehet tálalni.Adok hozzá tejfölt,és esetleg reszelt sajtot.Ha spórolósan csinálom,akkor növelem a tészta adagot.Csináltam már úgy is,hogy tettem bele a húsba,marhahúsleves kockát a végén,nagy sikere volt.
Azért használok fehér borsot,mert az nem bántja annyira az epéseket,mint a feketebors.Jó étvágyat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
JO JO de miért maradt ki belöle a NUDLI !!!!!!! Hivjuk csak MAJORANNÁS DARÁLTHUSOS FÖTT TÉSZTÁNAK De az Isten szeremére ne nudlinak.Melesleg a nudli krumlistésztábol deszkán ujnyira sodorva,magyar nevén nevezve angyalbögyörö.
Ez fantasztikus!!!! teljesen véletlenül kerestem erre az ételre, mert én ezt a Nagyszüleimtől hozom és mindig azt hittem, hogy ez a dédszüleim találmánya volt és erre ez most itt van leírva!! Fantasztikus!!!! Nálunk csak az elején a hagyma marad ki, de egyébként minden stimmel!
Ferikém!ha figyelmesebben végig olvasod a bejegyzést,az elejétől,akkor rá fogsz jönni,hogy miért csak főtt tészta,és nem nudli!A név persze maradt,de nagymamámnak tisztelegve már nem fogom megváltoztatni,a te kedvedért sem!És igen,tudom mi az angyal bögyörő!Csináltam is rengeteget,annó,a 70-es években!Jó egészséget neked!Ölel unoka tesód!