Nyúl paprikás
2008 április 19. | Szerző: Ali |
Nálunk mindenki szereti a pörkölteket,mivel gyors,egyszerű és kiadós,laktató étel.Ez mivel nyúlból van,még vacsorának is fogyasztható, egy egészséges embernek nem lesznek éjszaka rém álmai tőle.
Nyúl paprikás: Veszek egy minél öregebb és nagyobb nyulat.Felvágom mosás után úgy,hogy a vastag részekről a hús nagyját levágom és feldarabolom kockákra.Így könnyebben átpuhul,és a csont is szépen megfő.Mangalica zsíron fedő alatt fonnyasztok megsózva egy nagy fej,vagy több kisebb fej vörös,vagy lila hagymát.Ujhagyma idényben karikára vágott ujhagymát,de abból többet,esetleg pórét.Ha üveges,teszek rá pirospaprikát,azonnal pici,fél deci vízzel felöntöm,hogy ne keseredjen meg és máris teszem bele a húst.Ha lehet saját levében párolom,de ha kell pici vizet lehet tenni bele ha elfőtt.Fedő alatt főzöm, mikor majdnem puha ,megsózom,borsozom,és teszek bele 2-3 paradicsomot,amit még szétfőzök benne.Lehet csinálni fiatal nyulból is,és akkor gyorsabban megfő.A fiatal hús több levet ereszt így kevesebb vizet kell bele tenni.Egészen elfőzöm a levét,szinte zsírjára sütöm.Sokszor kell keverni,nehogy odaégjen.Tejföllel tálalom forrón.Ha véletlenül marad egy kevés pörkölt ami senkinek sem elég egy étkezésre,akkor másnap krumplival és vízzel felteszem főni,mint egy levest,esetleg galuskával,vagy levestésztával,és ha puha,behabarom tejfölös liszttel,mint a ragulevest.A krumplit ha jól szétfőzöm,még habarni sem kell,mert az besűríti ,csak tejfölt adni a leveshez tálaláskor.Vigyázat,a zöldség is édesíti a levest,és mint már utaltam rá a nyul nem igazán jó édesen.A burgonya semleges,az nem árt neki.
Jó étvágyat
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: