Rakott krumpli és rakott édes káposzta.
2020 február 5. | Szerző: Ali |
A napokban rossz idő volt,és hogy kihasználjam a benntöltött időt,főzni kezdtem!De nem akármit,és akárhogyan,hanem egyszerre két dolgot,egyben!
Összekészítettem egy tepsi felébe való rakott krumplit,majd a másik felébe a rakott édes káposztát.Ezeket egyszerre meg is sütöttem!Isteni lett!
A rakott krumplihoz héjában főztem egy kiló krumplit.Megpucoltam,felkarikáztam,kihűtöttem!Felkarikáztam egy jó adag kolbászt,főztem és pucoltam vagy 10 tojást,és rétegesen leraktam a tepsi felében!Alulra egy sor krumplit,arra jött a tojás,szeletelve,gazdagon,sóztam,borsoztam.Követleztek a kolbászkarikák,majd pár kanál tejfölt kentem szét rajta.A következő rétegek ugyanilyen sorrendben,a tetejére tojás karikák kerültek,és bőven tejföl!Minden réteget sóztam,borsoztam!A tepsi másik felébe a káposzta külső leveleiből párat le blansiroztam,azaz picit leforráztam és három percig főztem is!Ezek mentek a tepsi aljára,és kicsit felhajtva a rakottkrumpli felöli oldalra!
A vastag szárakat előtte jól levékonyítottam,lefaragtam!
70 dkg darált húst,egy fej apróra vágott hagymán,fokhagymán megdinszteltem,borsoztam,majd a végén sóztam is!A fejeskáposztát vagy legyaluljuk,vagy szeleteljük,jó vékonyra!Főztem egy nagyobb pohárral mért rizst,amit kétszeres mennyiségű forró vízzel öntöttem fel.Forrás után alátéteket raktam az edény alá,és letakartam konyharuhával is!A gázt a legkisebbre állítottam!Kb 20 perc alatt kész lett!Persze sóztam is,a forró vízzel történt felöntéskor!Innentől a szokásos rétegezés jött! Alulra káposzta,rá a rizs,majd a hús.Sózás,borsozás,a tetejére tejföl,minden rétegnek!Itt a káposzta a legfelső réteg,és azt tejfölözöm be,telibe!
Nincs más hátra,bedugtam a sütőbe,180 fokra,és készre sütöttem!
Finom lett a rakott krumpli,és a káposzta is!Ha véletlenül több lesz alatta a lé,akkor le lehet önteni,és ez a kevés ízkeveredés,nem zavarja egyik ételt sem,sőt!
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: