Slambuc vagy Öhöm,ahogy én készítem!

2019 augusztus 14. | Szerző: |

Sajnos a szabadtéri főzőcskézéshez nincs időm,ezért a konyhában kell megalkotnom,amit szeretnék és gyorsan!
Veszek egy magasabb falu nyeles lábost,nem túl nagyot.Két személyre úgy 1-2 literest!Én delimanot használok erre,a sárgát.
Vágok fel úgy 3-5 deka jó füstölt szalonnát,vékony csíkokra,de ez lényegtelen,csak apró legyen,hamar megsüljön!Én a húsosabbat szeretem.Jól megpirítom,majd két nagy csöves nem erős paprikát szintén felkockázva hozzá adom,egy fej vágott vöröshagymával,és 2-3 gerezd fokhagymával,amit szintén darabolok.Két három közepes krumplit meghámozok,kis kockára vágom,és az üvegesnél kicsit jobban megpirult paprikára dobom.Közben sűrűn keverem,állandóan!Jön a 4 tojásos bármilyen száraz tészta,amivel további 3-4 percet pirítom,és kell belőle egy jó maroknyi.Sózom,borsozom,szintén kevés kömény,darálva,pici bazsalikom,és pici kakukkfű!Felöntöm forró vízzel,Alig lepje el,lefedem,és jó 15-20 percig főzöm,keverés nélkül.Majd leveszem a fedőt,és addig kevergetem mostmár ritkábban,és nagyobb lángon,míg elkezd pempős lenni!Akkor,kezdődik a forgatás,legalább 8-10 alkalommal.Ha kezd lesülni,szép pirosra,akkor kezd jó lenni!Nem kell túlzásba esni vele,ne legyen szenes!
Vigyázat!A fűszereket nem kell túlzásba vinni,mert kivenni már nem lehet belőle!
Ha valaki szereti erősen,akkor utólag vágjon rá erős paprikát!De gondoljunk a gyerekekre,és akik nem bírják,így csak utólag ízesítsük ha kellene!
Jó étvágyat hozzá!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!