Töltött cukkini.
2019 július 28. | Szerző: Ali |
Veszek egy zsenge,de nagy cukkinit,úgy 35 centi hosszút.Kettévágom,kikaparom a magokat belőle.200 fokos előmelegített sütőben 30-35 percig sütöm, tepsiben,alsó,felső lángon,héjazás nélkül!Én erre sárga,Delimano tepsit használtam,így nem égett le!
Míg sül,elkészítem a tölteléket,ha még nincs előkészítve.Fél kiló darálthúst,megdinsztelek kevés zsíron vagy olajon.Ha fehér a hús,beleteszem a nagy fej,apróra vágott vörös vagy fehér,vagy póré hagymát,és két gerezd tört vagy vágott fokhagymát.Puhára párolom,fedő alatt!Közben kevés őrölt borsot,kevés bazsalikomot, kevés kakukkfüvet és kicsit több majorannát szórok a húshoz.Ezalatt a pohárnyi rizst is felteszem kevés zsíron vagy olajon,és ráöntök két és fél pohárnyi forró vizet.Ha forr,alátétet teszek alá,jól lefedem és legkisebbre veszem a gázt!Még a fedőre pár konyharuhát is teszek!Vigyázat,tűzveszély!!!!Kb 20 perc alatt kész!
Ha a cukkini vagy tök megpuhult félig,kiveszem a sütőből,és megtöltöm!Össze keverem a főtt rizst,a hússal,amit természetesen ekkor már meg is sózok!Vágok bele egy nagy csokor petrezselyem zöldet,kettő egész tojást és teszek hozzá még két nagy kanál tejfölt!Egy réteg töltelék után kevés kockára vágott sajtot szórok bele,majd megint a rizses töltelék jön!Ha kész,megy vissza a 200 fokos sütőbe,úgy 35-40 percre.Kb 10 perccel azelőtt,mint teljesen kész lenne,megszórom kevés lapokra faragott vagy kockázott sajttal!Az még szépen ráolvad!Jó kecskesajttal is,de bármilyen másfajtával is!Mindig kóstolni kell az ízesítés közben,mert a fűszerek és a só,néha csalnak!
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: