Lucskos káposzta

2017 december 10. | Szerző: |

Édesanyám csinálta így,és már több évtizede nem ettem.Ma újra elkészítettem.

Adva volt egy adag,kb 50 dkg,sertéspörkölt.Ehhez pucoltam,egy kilónyi édes káposztát,és kockára metéltem.Kb 2×2-es kockákra,de nem gond ha nagyobb,vagy kisebb is lesz benne.Ha valaki nem szereti a vastagabb ereket benne,az vágja ki,de én imádom ropogtatni,és ezért sosem szedem le!A torzsáját viszont kivágom!/nyúl csemege/Rádobom a felolvasztott pörköltre,sózom,és felöntöm vízzel hogy majdnem ellepje.Teszek még bele fehérborsot,de fekete is jó hozzá,és kevés köménymagot,mindezt persze darálva!Most tél van,így csak apró koktél paradicsomom van,hát szeleteltem bele úgy 15 darabot!Többször kevergetem,majd ha már puha,és kicsit esetleg roppanós,akkor berántom,a közben elkészített kissé paprikás rántással!Kiforralom,sűrűn kevergetve,oda ne égjen!Friss kenyeret és tejfölt adok mellé,amit mindenki ízlése szerint fogyaszt hozzá!
Hidegen és melegen is finom!
Jó étvágyat hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!