Almás pite,Jamie Oliver után szabadon.

2016 augusztus 24. | Szerző: |

Az egyik főzős műsorában láttam,és persze megtetszett.Nem volt itthon kandírozott gyömbér,amit ő tett bele.Én nem is szeretem a gyömbért,de a nélkül is Isteni volt.

A hozzávalók egyszerűek.A tésztához: Fél kiló liszt,25 dkg vaj,vagy margarin,10 dkg cukor.Csipet só,2 db nagy tojás.Ezekből egy gyors linzertésztát állítunk össze,lehetőleg minden hideg legyen!Aztán be a hűtőbe egy fél órára,pihenni.Nem szabad nagyon kidolgozni,csak inkább lapogatva összeállítani!Addig elkészítem a tölteléket.Én épp most érő jonatán almát vágtam cikkekre,4 darabot,héjastól,kicsumázva,és vagy 30-40 szem fekete szedret. Ha pihent és jól meghűlt a tészta,akkor két sütőpapír közt jó vékonyra kinyújtjuk a tészta két harmadát,és egy tűzálló tálba igazítjuk bele.Nem baj ha túlér rajta,majd a végén ráhajtjuk.Beletesszük a gyümölcsöt,amihez 10 dkg cukrot kevertünk,és a megmaradt tésztát kinyújtva,mint egy fedelet rátesszük.A fedelet megkenjük tojással,és ráhajtogatjuk a kinyúló tésztát.Azt is megkenjük tojással,majd kés hegyével félcentis réseket vágunk a tészta tetejébe.Szépen párhuzamosan,mintha villával szurkálnánk meg!Itt fog távozni a rengeteg gőz!Forró sütőbe téve 30-40 percig sütjük.Ha kész,kevés porcukorral megszórjuk.Azonnal lehet felvágni és a kicsorgó töltelékkel megöntözni.Szép pirosas bordó színű lesz.Hidegen is finom,még másnap is,már ha marad!Esetleg vanilia sodó,vagy fagylalt is elmegy még mellé!

A “nagy ” szakács,tett bele kettő darab kandírozott gyömbért felszeletelve.

Jó étvágyat hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!