Könnyű ebéd.
2013 szeptember 18. | Szerző: Ali |
Veszek pár darab nagyobb krumplit,megpucolom és egy jól záródó teflon lábosba 3-4 mm vastag karikára szeletelem.Nem teszek sokat a lábosba,mert sütés közben nem tudom akkor fakanállal megforgatni.Csak 1-2 réteg kerüljön bele egyszerre.Megszórom vegetával és kevés sóval.Teszek bele 1-2 evőkanál olajat vagy zsírt,kevés vizet,úgy fél-egy decit.Felteszem lefedve főni-sülni.Néha megkeverem,kicsit nem baj ha lesül,úgy finom.
Fehér káposztát amennyit meg tudunk egyszerre enni,lereszelek almareszelőn.Hozzá reszelek fele annyi almát,ha lehet héjastul,és kevés fekete retket.A retket a sajtreszelőn !Csak egy kis kaukázusi kefirrel öntöm nyakon,de ha valaki akarja,lehet sózni,borsozni,cukrozni,citromlével megbolondítani.Vagy akár semmit,úgy is finom!
A retekkel vigyázni kell,ne legyen túl sok,mert csíphet,illetve epéseknek,gyomor betegeknek okozhat gondot.Ha kész a krumpli,egy tányéron,kevés citrom karikával és petrezselyemmel tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: