Sült túrógombóc

 

Kipróbált receptjeim, miegymás… És persze a fiúk.

Ez nem az én receptem!!!!Szégyen és gyalázat hogy idegen tollakkal ékeskedem,ami mellesleg nem illik rám,de most igaz!Mentségemül szolgáljon az hogy egyszerűen beleszerettem ebbe a kajába,és én nem tudtam volna jobban leírni ,ezért inkább az eredetit adom közzé.Ezúton is bocsánatot kérve a szerzőtől,a “tollakért” .

2011. február 2.

Legjobb sült túrógombóc

Azt hiszem, megtaláltam a legtökéletesebb sült túrógombócot! A receptet Aliz konyhájában találtam,

ott ő azt írja, hogy szerinte ez csillagos ötös túrógombóc. Először azt

hittem túloz, de aztán rájöttem, hogy nem. Igaza volt!








Hozzávalók a gombóchoz:
  • 0,5 kg túró
  • 10 dkg cukor
  • 3 szikkadt zsemle
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • tej (a zsemle áztatásához)
Hozzávalók az öntethez:
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
Hozzávalók a tetejére:


  • zsemlemorzsa
  • vaj


 

Másfél

zsemlét tejbe beáztatunk, a másik másfél zsemléből zsemlemorzsát

készítünk. (Ha nem akarjuk a zsemléket ledarálni, akkor 3-4 evőkanál

zsemlemorzsával is helyettesíthetjük). A tejbe áztatott zsemléket

kicsavarjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. Egy jénai tálat

kivajazunk, és a masszából nagy gombócokat formázunk. Ebből a masszából 9

darab gombóc  jön ki (de persze kisebbeket is csinálhatunk). Ezután a

tejfölt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, és ezzel

a keverékkel leöntjük a gombócokat. A tálat 200 fokra előmelegített

sütőbe tesszük, és kb. 15-18 percig sütjük.




Ötlet:
Ha csak friss zsemlénk van, akkor a zsemlét tegyük mikrohullámú sütőbe 1 percre, és – pár perc után – mire kihűl, szikkadt lesz.
Címkék:
Tovább a blogra »