Kemencés krumplis lángos
2012 január 23. | Szerző: Ali |
A napokban maradt egy kis krumpli püré az egyik ebédről,és elhatároztam ismét lángoshoz használom fel,de most nem a hagyományos módon készítem el hanem sütőben.Így kevesebb zsírt-olajat használunk hozzá,ergó egészségesebb is.Az interneten kerestem rá,és a bőség zavarával küzdve,imigyen készült el a mű immár sokadszorra átreformálva ahogy én szeretem!
Kemencés krumplis /tepsis / lángos!
50 dkg liszt,3 db közepes burgonya főzve,áttörve,2,5 dkg élesztő,2,5 dl langyos víz,1 kk cukor,2 kk só.Mindent meglangyosítok,összekeverek és jól kidolgozom a tésztát.Lehet robotgéppel is,de kézzel sem tart 4-5 percnél tovább.Úgy 1 órát hagyom pihenni letakarva,majd kiolajozott tepsibe szétnyomom,vagy kinyújtom és úgy beleteszem.A lényegen nem változtat semmit.Most jön a lényeg!
A tészta tetejére karikázok füstölt kolbászt,amit kissé bele is lehet nyomkodni,hagyom kelni még 20 percet,majd a sütőbe tolom az aljára,gázos sütő 6-os fokozat,160-175 fokra 15 percre.Akkor kiveszem és megszórom sajttal,és megfordítva a tepsit visszatolom,de már a felső rácsra.Ismét 10-15 percig sütöm.
Vigyázat!! A sütők nem egyformák,így lehet hogy ami nálam alig sül az másoknál már megégett!Többször kell ellenőrizni a tésztát,nehogy oda égjen.
Lehet sonkával,felvágottal zöldséggel is készíteni csak kreativitás és fűszerezés kérdése.Szerintem jobb mint egy pizza!Ha úgy tesszük rá a feltétet akár annak is nevezhetjük.Ha kecskesajttal készítem,akkor vékonyra szeletelem a sajtot és egyszerűen rátördelem még mielőtt betenném a sütőbe.Akkor ha nem is olvad el nagyon,de nem is ég meg!A minap hagymás,borsos gombás feltéttel csináltam,és még langyosan rátéve a ragut,aminek a melegétől még jobban felkelt a tészta.
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: