Kemencés krumplis lángos

2012 január 23. | Szerző: |

Kemencés krumplis lángos

A napokban maradt egy kis krumpli püré az egyik ebédről,és elhatároztam ismét lángoshoz használom fel,de most nem a hagyományos módon készítem el hanem sütőben.Így kevesebb zsírt-olajat használunk hozzá,ergó egészségesebb is.Az interneten kerestem rá,és a bőség zavarával küzdve,imigyen készült el a mű immár sokadszorra átreformálva ahogy én szeretem!

Kemencés krumplis /tepsis / lángos!

50 dkg liszt,3 db közepes burgonya főzve,áttörve,2,5 dkg élesztő,2,5 dl langyos víz,1 kk cukor,2 kk só.Mindent meglangyosítok,összekeverek és jól kidolgozom a tésztát.Lehet robotgéppel is,de kézzel sem tart 4-5 percnél tovább.Úgy 1 órát hagyom pihenni letakarva,majd kiolajozott tepsibe szétnyomom,vagy kinyújtom és úgy beleteszem.A lényegen nem változtat semmit.Most jön a lényeg!

A tészta tetejére karikázok füstölt kolbászt,amit kissé bele is lehet nyomkodni,hagyom kelni még 20 percet,majd a sütőbe tolom az aljára,gázos sütő 6-os fokozat,160-175 fokra 15 percre.Akkor kiveszem és megszórom sajttal,és megfordítva a tepsit visszatolom,de már a felső rácsra.Ismét 10-15 percig sütöm.

Vigyázat!! A sütők nem egyformák,így lehet hogy ami nálam alig sül az másoknál már megégett!Többször kell ellenőrizni a tésztát,nehogy oda égjen.

Lehet sonkával,felvágottal zöldséggel is készíteni csak kreativitás és fűszerezés kérdése.Szerintem jobb mint egy pizza!Ha úgy tesszük rá a feltétet akár annak is nevezhetjük.Ha kecskesajttal készítem,akkor vékonyra szeletelem a sajtot és egyszerűen rátördelem még mielőtt betenném a sütőbe.Akkor ha nem is olvad el nagyon,de nem is ég meg!A minap hagymás,borsos gombás feltéttel csináltam,és még langyosan rátéve a ragut,aminek a melegétől még jobban felkelt a tészta.

Jó étvágyat hozzá!

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!