Ischli fánk,vagy Isler

2011 szeptember 14. | Szerző: |

Régóta készítem már a Horváth Ilona szakácskönyvéből!Szerintem ő az etalon Magyarországon.Szoktam a Linzi koszorú receptjéből is csinálni.Ez most az általa leírt “eredeti”Ischli fánk!

 

Isler

20 dkg liszt,10 dkg mandula-szerintem ebből jobb-,vagy dió megdarálva,15 dkg vaj,5 dkg cukor,reszelt citromhéj,1 kanál rum vagy pár csepp citromlé.

A tésztához valókat késsel lehetőleg hidegen összedolgozzuk,majd hideg helyen fél órát pihentetjük.Fél centi vastagra kinyújtjuk,kerek kiszúróval kiszaggatjuk.Lehet kicsi vagy nagyobb pogácsa szaggató is.Közepes tűznél világosra sütjük.Kettesével lekvárral összeragasztjuk,majd csokimázba mártjuk.Én legalább két adagból csinálom egyszerre,és a kisebb pogácsa szaggatóval.Ha összeragasztottam már barack lekvárral a két korongot,beteszem a hűtőbe,vagy hideg helyre és ha jól lehűlt csak akkor mártom a mázba,így fényes lesz és kevesebb csöpög le róla,mert azonnal rádermed,és a mártogatáskor sem esik szét olyan könnyen.

Csokimáz:6 dkg cukor,3 dkg kakaó,3 dkg vajból készített máz.

Jó étvágyat hozzá!

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. csevegőcske says:

    Jó ez a blog, csak nem tartom helyesnek, a húsleveskockák, és citrompótlók használatát. Lehetőleg természetes ízesítőket javasolj, mert az emberek így is rengeteg vegyszert fogyasztanak. Az islert már hétvégén kifogom próbálni.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!