Ischli fánk,vagy Isler
2011 szeptember 14. | Szerző: Ali |
Régóta készítem már a Horváth Ilona szakácskönyvéből!Szerintem ő az etalon Magyarországon.Szoktam a Linzi koszorú receptjéből is csinálni.Ez most az általa leírt “eredeti”Ischli fánk!
Isler
20 dkg liszt,10 dkg mandula-szerintem ebből jobb-,vagy dió megdarálva,15 dkg vaj,5 dkg cukor,reszelt citromhéj,1 kanál rum vagy pár csepp citromlé.
A tésztához valókat késsel lehetőleg hidegen összedolgozzuk,majd hideg helyen fél órát pihentetjük.Fél centi vastagra kinyújtjuk,kerek kiszúróval kiszaggatjuk.Lehet kicsi vagy nagyobb pogácsa szaggató is.Közepes tűznél világosra sütjük.Kettesével lekvárral összeragasztjuk,majd csokimázba mártjuk.Én legalább két adagból csinálom egyszerre,és a kisebb pogácsa szaggatóval.Ha összeragasztottam már barack lekvárral a két korongot,beteszem a hűtőbe,vagy hideg helyre és ha jól lehűlt csak akkor mártom a mázba,így fényes lesz és kevesebb csöpög le róla,mert azonnal rádermed,és a mártogatáskor sem esik szét olyan könnyen.
Csokimáz:6 dkg cukor,3 dkg kakaó,3 dkg vajból készített máz.
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Jó ez a blog, csak nem tartom helyesnek, a húsleveskockák, és citrompótlók használatát. Lehetőleg természetes ízesítőket javasolj, mert az emberek így is rengeteg vegyszert fogyasztanak. Az islert már hétvégén kifogom próbálni.