Diétás fasirt
2010 március 11. | Szerző: Ali |
Fasírt diétásan!
Nagyon szeretem a fasírtot,de tekintve a magasságomhoz mérten kissé nagy súlyomat,elkezdtem ilyen diétás ételeket készíteni,kitalálni.Íme az első “gyöngyszem”amire a feleségem azt mondta,végre egy jó fasírt!Ő nemigen szereti a húst.Legalábbis csak keveset a disznóból
Veszek kb 60 dkg darált húst.Reszelek 2 db megtermett sárgarépát,és a kisebbik lyukú reszelőn,minél finomabbra.A reszelék térfogata kb annyi legyen mint a húsé./A súlya persze több a húsnak./ Teszek hozzá 2-3 szelet teljes kiörlésű kenyérből reszelt morzsát,2-3 tojást,sót,fehérborsot,pici köményt,2 nyári csokor zöldpetrezselymet.Ha nagyon híg még így is,egy-két kanál TK liszttel sűrítem.Pogácsákat készítek belőle,és a TK lisztbe forgatom.Lehet kicsit több a bors,mert nagyon jó íze lesz tőle.Kicsit tovább kell sütni,de úgyis elég zaftos marad.Mindegy hogy zsírban vagy olajban sütjük,ugyanannyi a kalóriája,de az olaj élettanilag állítólag jobb.Ha elég forró,nem szív be magába túl sokat úgy sem.Ha kihűlt akkor is finom.
Szinte minden fajta húsból finom,de nyulat erre ne használjunk,mert a répától édes lesz az íze.Szóba jöhet a csirke,a pulyka,a borjú,a marha,a kecske.Ha férjnek készül,több borssal el lehet fedni a répa ízét,így be lehet csapni őket./Bocs fiúk/
TK = teljes kiőrlésű
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: