Krokett másképpen

2010 február 8. | Szerző: |

Burgonya krokett ahogy mi szeretjük.

Nagyon untam már ezt a krumplis feltétet,különben is romlik a hallásom a sok burgonyától.Ja meg izzad a lábam is. Félre a tréfával,egy Gyöngyösi étteremben ettünk nemrég krokettet,és mivel burgonyaporból vagy miből készült és fagyasztott is volt a feleségem nem akarta megenni .Azt kérdezte tudok-e ennél jobbat csinálni.Hát így született meg ez a recept,ami mint szinte minden ide leírt receptem rugalmas ,és bármit lehet vele kísérletezni,változtatni.

 

 

Kell hozzá 30 dkg főtt áttört krumpli,amit jól kihűtünk.10 dkg liszt,1 db tojás,só,kevés bors,aki bírja kevés szerecsendió,zöld petrezselyem fél-egy téli csokorral,felaprítva.A téli csokrok kisebbek mint a nyáriak!Ezeket összekeverjük,deszkán egy hüvelykujjnyi hurkát csinálunk belőle,és felszeleteljük 7-8 cm-es darabokra.Lisztbe,tojásba,morzsába mártjuk,és zsiradékban mint a rántott húst kisütjük.Eddig olyan mint a legtöbb szakácskönyvben ahogy le vagyon írva.De!

Veszünk kb.10 dkg füstölt szalonnát,amit nagyon apróra felszeletelek és teljesen pörcre kisütöm.Leszűröm.Ezt ha kihűlt keverem bele a még éppen összekevert “nyers “masszába.

A másik variáció,szintén hasonló.Füstölt kolbászt vékony karikára vágunk és kisütjük szárazra,majd ha kihűlt felaprózom és megy a masszába.

Meg lehet csinálni felvágottal, bármilyen sonkával,vagy maradék sült hússal.

Esetleg vegáknak sült hagyma karikákkal,vagy fokhagymával is jó.

A sült hagyma karikát úgy készítjük hogy felkarikázunk annyi hagymát amennyi kell,nem túl vékonyra,karikáira szedjük,lisztben megforgatjuk és zsiradékban kisütjük.Ez önmagában is finom feltét ha megsózzuk és ha bírja az epéje a fogyasztónak.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!