Fagylalt

2009 október 13. | Szerző: |

Fagyi.

Egy kedves barátom okosított fel hogy hogyan csinálja ő a fagylaltot géppel.Nem hittem el hogy ilyen egyszerű,de bejött nagyon.

 

Veszek úgy 10-15 dkg.kristálycukrot,és egy edényben felteszem karamelizálni.Ha már barna beleöntök 7-8 dl tejet,kb.5-6 dkg darált diót,3-4 egész tojást,/kacsa is jó,sőt jobb/és elkezdem drótos habverővel keverni verni,miközben hevítem.Vigyázni kell hogy ne forrjon fel csak kicsit gőzöljön,és már kész is.Teszek még bele egy pár csepp,úgy fél evőkanál rum eszenciát,elkeverem,lehűtöm és az előírt módon öntöm a gépbe.Ha krémesebbre akarjuk csinálni tegyünk bele egy-két deka vajat vagy tejszínt amíg még meleg.

Ha csokis fagyit szeretnénk készíteni,akkor nem muszáj karamelizálni a cukrot,csak egyszerűen a tojást a cukrot,a tejet ,a kakaót összekeverjük,felhevítjük állandó keverés-verés közben,és kész.Kakaót kb:1-1,5 evőkanállal teszek bele,a cukorba,rá a tojás,felverem kicsit,majd a tejet hozzáöntöm,felhevítem.A többi mérték ugyanannyi mint az elsőnél.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!