Töltött krumpli
2009 szeptember 27. | Szerző: Ali |
Töltött krumpli maradékból.
Rakott krumplit csináltam és maradt ki pár főtt krumpli.Két napig fóliában tároltam a hűtőben.Sajnáltam kidobni és akkor kreáltam ezt a receptet.Azóta már többféle képen is elkészítettem
Az egész főtt krumplit keresztben kettévágtam a végeiből is kicsit lenyisszantottam hogy megálljanak a lábukon.A közepét kikapartam.Összetörtem a kikapart belét,és összekevertem a következőkkel.négy evőkanál reszelt kecske és trappista sajt,két db. virsli bőr nélkül apróra vágva Kevés snidling,vagy lila hagyma,vagy póréhagyma.Megsózom,borsozom.Ezt beletöltöm a fél kivájt krumplikba és a tetejükre egy héjas paradicsom karikát teszek.Betolom a sütőbe és pár perc alatt megsütöm.Lehet apróra vágott kolbásszal,sajt helyett juh vagy tehén túróval.Ha nagyon sűrű,lehet hígítani tejföllel.
Nagyon jól lehet még maradék fasirttal,vagy sült hússal is ugyanígy tölteni csak apróra kell vágni.A vegák fött sárgarépával,fehérrépával,esetleg padlizsánnal tofuval ,brokkolival is tölthetik,megfelelő fűszerezés mellett.A lényeg hogy főtt legyen és ne kelljen sokáig sütni.Mikróban is el lehet készíteni ha úgy könnyebb.
Egy kedves ismerősöm reklamált hogy a virslivel töltött krumpli nem volt elég ízes.Nos amíg nem kóstolom meg a tölteléket,nem szabad beletenni a krumpliba.Ha kell lehet ízesíteni sóval,borssal,mustárral,tormával,még zacskós húsfűszer,esetleg zacskós levespor is szóba jöhet.Ha van otthon,tehetek bele füstölt sajtot,vegetát.Szinte végtelen a variációs lehetőség.Ízesítsünk bátran,csak egy keveset kivéve a töltelékből,ha nem lenne jó,akkor csak az a kicsi menjen kárba.Jó bele még a főtt tojás is összetörve.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: