Grenadirmars

2009 június 23. | Szerző: |

Grenadirmars.

Gyerek koromban így hívták szüleim a gránátos kockát.Mindig is szerettem,de sajnáltam rá az időt az elkészítésére.Végül kitaláltam egy pofon egyszerű módot a gyors elkészítéséhez..Íme.

 

Veszek úgy fék kiló megtisztított és kockára vágott krumplit,és annyi vízzel hogy ellepje,felteszem főni.Sózom is persze.Ugyanakkor egy fazék vizet is felteszek félkiló tészta főzéséhez.Mikor forr,kevés olajat vagy zsírt teszek bele,és egy evőkanál sót és azonnal beleteszem a száraztésztát.Többször keverem le ne süljön.Amíg fő,megpucolok egy nagy fej vörös vagy lila hagymát és mangalica zsíron vagy olajon megsózva,fedő alatt megpárolom üvegesre.Ha kész teszek bele jó evőkanálnyi piros édes paprikát,keverek rajta egyet,és azonnal felöntöm kevés vízzel.Vissza rá a fedőt,pár perc alatt megfő.-Ha pirosra pirítjuk a hagymát akkor sosem fő meg,mindig kemény marad.-Innen már csak sétagalopp az egész.Leszűröm a megfőtt krumplit,rádobom a hagymás alapra,és a leszűrt tésztát is hozzá öntöm.Keverem,sózom,fehér borssal megszórom.A legjobb a kis kocka tészta,de bármilyen tészta megfelel hozzá.Ha lehet,kissé túl kell főzni a krumplit,hogy keverés közben kissé szétessen.Kovászos uborkával nagyon finom.Még hidegen is Isteni.

Jó étvágyat hozzá!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!