Zöldbab főzelék.

2009 június 21. | Szerző: |

Zöldbab főzelék.

A zöldbab az egyik olyan kaja amit gyerekkoromban szívből utáltam.Nem azért mert édesanyám nem csinálta jól,hanem mert mindenki így csinálta ahogy ő és én azt nem szerettem.Különben remek szakács volt.Most azt írom le ahogy én szeretem.

 

Veszek egy jókora adag zöldbabot amit lehetőleg én termelek és nincs agyon permetezve és műtrágyázva.Sárga hüvelyű szálka nélkülit vetek.Megmosom és a végeit levágom.2-3 cm-es darabokra vagdalom és kevés vízzel felteszem kaporral együtt főni,fedő alatt.Ha kész,sózom,kevés cukrot teszek rá 3-6 evőkanálnyit.Annyit hogy kellemesen édeskés legyen.A lé mennyiségétől függően 1 pohár tejfölbe keverek 1-2 evőkanál lisztet vagy keményítőt és behabarom vele a főzeléket.Egyet rottyantok rajta,az ujraforrás után 3-5 perc és kész.Lehet úgy is csinálni hogy kevés joghurtot vagy kefírt is teszek a habarásba.Én hidegen szeretem a legjobban,de akkor nem jó ha keményítővel habartam be.Keményítővel csak melegen finom.A kapor vékony leveleit apróra vágva teszem bele,a szárát pedig csak belegyűröm egészben és azt a végén kiszedem.Lehet még vegetával is sózni.

Jó étvágyat.

Van egy másik változat is amikor kihagyom a kaprot,a cukrot és helyette úgy fél evőkanál tárkonyt teszünk bele és kevés füstölt kolbászt,amit a főzés végén gyorsan kiveszünk hogy el ne vigye a leves ízét..Persze ezt is mint mindent óvatosan kell kipróbálni,mert szerencsére nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!