Firenzei szelet.

Firenze szelet.

Nemrég egy étteremben az étlapon fedeztem fel,és remélem nem haragszanak meg érte,de lemásoltam és kissé át is formáltam a magam ízlése szerint.Különben nagyon finom volt!

 

Úgy készül mint a szántódi ropogós,csak a tölteléke más.Veszek pár szelet karajt vagy tarját,amit kiklopfolok,besózok,és megtöltök a következő töltelékkel.Gombát tisztítok majd megmosom és felszeletelek.Kevés zsiradékon megpárolom,fedő alatt,ha kell teszek kevés vizet is alá.Ha a forró zsiradékra dobom és megsózom akkor általában nem kell hozzá víz.Ha kész és kihűlt,összekeverem reszelt sajttal aminek fele füstölt sajt.Beletöltöm a hús szeletekbe,összetűzöm fogvájóval,panírozom és kisütöm.A végén Kihúzom a pálcikákat és srégen szeletelve tálalom körettel.Szerintem a sült hasáb burgonya petrezselyemmel megszórva vagy rizi-bizi illik hozzá ,és csemege savanyú uborka.Amit én változtattam rajta az az hogy füstölt sajt is van benne és a gombát kissé megszórtam fehér borssal is.

Jó étvágyat hozzá.

Címkék:
Tovább a blogra »