Firenzei szelet.

2009 június 21. | Szerző: |

Firenze szelet.

Nemrég egy étteremben az étlapon fedeztem fel,és remélem nem haragszanak meg érte,de lemásoltam és kissé át is formáltam a magam ízlése szerint.Különben nagyon finom volt!

 

Úgy készül mint a szántódi ropogós,csak a tölteléke más.Veszek pár szelet karajt vagy tarját,amit kiklopfolok,besózok,és megtöltök a következő töltelékkel.Gombát tisztítok majd megmosom és felszeletelek.Kevés zsiradékon megpárolom,fedő alatt,ha kell teszek kevés vizet is alá.Ha a forró zsiradékra dobom és megsózom akkor általában nem kell hozzá víz.Ha kész és kihűlt,összekeverem reszelt sajttal aminek fele füstölt sajt.Beletöltöm a hús szeletekbe,összetűzöm fogvájóval,panírozom és kisütöm.A végén Kihúzom a pálcikákat és srégen szeletelve tálalom körettel.Szerintem a sült hasáb burgonya petrezselyemmel megszórva vagy rizi-bizi illik hozzá ,és csemege savanyú uborka.Amit én változtattam rajta az az hogy füstölt sajt is van benne és a gombát kissé megszórtam fehér borssal is.

Jó étvágyat hozzá.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!