Spenót,ahogy én készítem.

2009 május 23. | Szerző: |

Spenót,ahogy én készítem.

Egyszer még legény koromban édesapám házának konyháját kellett újra betonozni,burkolni.Természetesen munka közben csak tábori konyha volt az előszobában,és nem találta főzéskor a sót,amit valamelyik doboz aljára száműzött.Ezért a spenót főzeléket tőlem kérdezte hogy megsózza-e vegetával ,és ha igen úgy megeszem-e.Persze rettenetesen éhes voltam,bárhogy is utáltam a spenótot,mondtam hogy mindegy csak együnk már.Azóta csak így vagyok hajlandó megenni,és szerintem fantasztikus íze van.

 

Veszek 2 db fagyasztott parajkrémet,azaz spenótot.Csinálok egy egyszerű rántást és ráteszek 1gerezd tört fokhagymát vagy félmokkáskanálnyi fokhagyma granulátumot.Erre megy rá a kiolvasztott de még hideg spenót,amint megérezni a fokhagyma illatát a rántásban.Ha felforrt ,beleteszek egy pohár tejfölt vagy kefirt vagy joghurtot.Akkor teszek bele kevés ételízesítőt és forralom pár percig állandó keverés mellett,mert pöfög és lő különben.Ha kell még akkor lehet kicsit sózni is.Van aki tejjel szereti,de szerintem a tejföl a legjobb.

Jó étvágyat hozzá!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!