Saláta
2008 augusztus 13. | Szerző: Ali |
Saláta I.
Nagy melegben nagyon jól hűsít,és ugyanakkor laktat is
Megtisztítok egy nagy adag saláta uborkát,és felvágom karikára a szeletelővel.Besózom és pár perc múlva kinyomom belőle a felesleges nedvességet.Tisztítok hozzá fele annyi paradicsomot,mint az uborka.Ezt is felkarikázom,vagy félkarikára vágom.Teszek hozzá egy fél kaukázusi kefirt,és ízlés szerint cukrot.Sózni nem kell,mert maradt még az uborkában annyi a sózásból.Hűtőben pihentetem legalább fél órát.
Ha valaki akar,tehet bele kevés nagyon apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát,esetleg pici fokhagymát,oliva olajat,esetleg fehér borsot,kevés tejfölt.Én az első verziót ajánlom előszöri kipróbálásra és aztán lehet kísérletezni a következőkben,de ez az alap.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: