Padlizsán sütve
2008 május 26. | Szerző: Ali |
Padlizsán sütve.
Nagyon szeretem a padlizsánt rántva,de azt egy nap alatt meg kell enni,és nemigen lehet eltenni.Így sütve eláll krémnek megcsinálva.
Veszek 3-4 db.padlizsánt,és héjában vagy sütőben sütöm meg egy tepsire téve,vagy a gáz tetején a platnin forgatva.A platnin szerintem jobb,mert látom mikor kell forgatni.Mind a négy oldala ha megsült,egy tányérra teszem,ketté vágom,és fakanállal kikaparom a belsejét.Fakanállal jól összetöröm pépesre,ami nem is nehéz,és egy kevés oliva olajjal,vagy szőlőmag olajjal alaposan kikeverem.Kevés apróra vágott fokhagymát vagy fokhagymás sót teszek bele,és borsot.Jó bele a vegeta,de más fűszerekkel is finom.Ha kihült lefedve beteszem a hűtőbe,pár napig eláll.Már ha marad belőle.Nagyon finom vasárnap reggelire,vagy akár uzsonnára, vacsorára piritósra kenve.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Majonézzel lehet szaporitani,pici ecettel pedig fehériteni és ettől savanykás is lesz.Nagyon finom nyári eledel, de mélyhütőből elékapva a krém se rossz télen.Ha cuccosan akarjuk tá
lalni akkor kikapart paradicsomba töltjük.