Gyorsan finomat olcsón!
A gombát nem szoktam meghámozni,mert így intenzívebb az íze.Először megpucolom ,majd megmosom,úgy hogy a spóratartó lemezei közé ne menjen víz,mert akkor megszívja magát vele.Ha nagyon feketék a lemezei,akkor kiskanállal kikaparom őket.
Egy üveg házilag eltett lecsót,/én nem teszek bele paradicsomot/ beleöntök egy jól záródó fedelü lábosba.Pucolok hozzá kb 10 db. csiperke gombát,és beleszeletelem rusztikus darabokra.Úgy 10 percig főzöm fedő alatt,majd beleöntök egy közepes bögre rizst.Azzal jól átforgatom,majd felöntöm ugyanazzal a bögrével mért 3 szor annyi forró vízzel.Sózom,borsozom,kevés vegetát teszek bele,és addig főzöm rotyogás után kis lángon,míg a rizs megduzzad,és puha lesz.A végén egy nagy paradicsomot teszek bele felvagdalva,és azzal is főzöm pár percig. Ha kaszásoknak,nehéz testi munkásoknak csináljuk,lehet tenni bele karikára vágott kolbászt is.