Gombás lecsós rizs

2008 május 26. | Szerző: |

Gyorsan finomat olcsón!
A gombát nem szoktam meghámozni,mert így intenzívebb az íze.Először megpucolom ,majd megmosom,úgy hogy a spóratartó lemezei közé ne menjen víz,mert akkor megszívja magát vele.Ha nagyon feketék a lemezei,akkor kiskanállal kikaparom őket.

 

Egy üveg házilag eltett lecsót,/én nem teszek bele paradicsomot/ beleöntök egy jól záródó fedelü lábosba.Pucolok hozzá kb 10 db. csiperke gombát,és beleszeletelem rusztikus darabokra.Úgy 10 percig főzöm fedő alatt,majd beleöntök egy közepes bögre rizst.Azzal jól átforgatom,majd felöntöm ugyanazzal a bögrével mért 3 szor annyi forró vízzel.Sózom,borsozom,kevés vegetát teszek bele,és addig főzöm rotyogás után kis lángon,míg a rizs megduzzad,és puha lesz.A végén egy nagy paradicsomot teszek bele felvagdalva,és azzal is főzöm pár percig. Ha kaszásoknak,nehéz testi munkásoknak csináljuk,lehet tenni bele karikára vágott kolbászt is.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!