Gombás lecsós rizs
2008 május 26. | Szerző: Ali |
Gyorsan finomat olcsón!
A gombát nem szoktam meghámozni,mert így intenzívebb az íze.Először megpucolom ,majd megmosom,úgy hogy a spóratartó lemezei közé ne menjen víz,mert akkor megszívja magát vele.Ha nagyon feketék a lemezei,akkor kiskanállal kikaparom őket.
Egy üveg házilag eltett lecsót,/én nem teszek bele paradicsomot/ beleöntök egy jól záródó fedelü lábosba.Pucolok hozzá kb 10 db. csiperke gombát,és beleszeletelem rusztikus darabokra.Úgy 10 percig főzöm fedő alatt,majd beleöntök egy közepes bögre rizst.Azzal jól átforgatom,majd felöntöm ugyanazzal a bögrével mért 3 szor annyi forró vízzel.Sózom,borsozom,kevés vegetát teszek bele,és addig főzöm rotyogás után kis lángon,míg a rizs megduzzad,és puha lesz.A végén egy nagy paradicsomot teszek bele felvagdalva,és azzal is főzöm pár percig. Ha kaszásoknak,nehéz testi munkásoknak csináljuk,lehet tenni bele karikára vágott kolbászt is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: