Oregánós,paradicsomos csirke
2008 április 20. | Szerző: Ali |
Oregánós paradicsomos csirke:
A feleségemmel nem nagyon szeretjük a tápos ízű csirkét.Márpedig csak olyat lehet kapni az üzletekben.Ezen a csirkén nem érződik ez az íz.A feleségem főzte ma ebédre,és egyszerűen fantasztikus volt ujhagymás babsalátával.
Veszünk vagy két csirke aprólékját,amiből pörköltet szoktunk csinálni.Far,hát,szárny,láb,de lehet comb,és mell is,felvagdalva.Sült vagy főtt kolbászzsírra,vagy füstölt szalonna zsírjára dobom a csirke darabjait,és elkezdem sütni teflonban,fedő alatt.Közben oregánóval és köménymaggal megszórom.A saját eresztett levén puhára főzöm,és zsírjára sütöm,ha kell fedő nélkül,vagy leöntöm a lé nagy részét.Mikor puha,teszek bele 1-2 evőkanál paradicsom pürét,és lepirítom a zsírjára a húst.Megy még bele fokhagymás só,vagy apróra vágott fokhagyma.Minél több,annál jobb!Ha nem kolbászzsírral csináljuk,lehet bele tenni kevés pirospaprikát is.A füstölt íz nagyon jól passzol,a csirkéhez,és a fokhagyma az oregánohoz,meg a paradicsomhoz és a köményhez.A fokhagymát csak a végén tesszük bele,nehogy megkeseredjen,csak 1-2 percig sütjük vele.A fűszereket lehet variálni,ki miből tesz többet-kevesebbet,izlés dolga.
Jó étvágyat hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: