Nyúl ragu leves

Ha már írtam nyúl brassóit,akkor a megmaradt csontot is leírom miként hasznosítom.

 

Nyúl becsinált: Veszek 1-2 nyuszi lehúsolt csontját,amit az izületeknél elvágok,hogy kisebb darabokat kapjak.Felteszek 2-3 liter vizet,amibe beleteszem a húsos csontokat,és főzni kezdem lassan.Ha félpuha,belevetek sárgarépát,gyökeret,és bármilyen leveszöldséget,amit a család szeret,és ha van 1-2 zöldpaprikát kettévágvaHa valaki szereti egy paradicsomot is bele lehet tenni,sózom esetleg borsozom.Mire kész,csinálok egy petrezselymes rántást,amit addigra jól lehűtöttem,és berántom vele a levest.Tejföllel tálalom.Vigyázat!!!!Vegetát ne tegyünk bele,mert édeskés lesz tőle és szerintem a nyúlhús úgy nem jó.Lehet csinálni lájtosabbra,ha nem rántjuk,hanem tejföllel és liszttel habarjuk be.Persze a habarásba is kell a zöldpetrezselyem!Én tálaláskor “nyers”vágott zöldpetrezselymet is teszek rá.

Jó étvágyat hozzá.

Címkék:
Tovább a blogra »