Hamis zöldborsó leves
2008 április 16. | Szerző: Ali |
Hamis zöldborsó leves.
Gyerekkorunkban mikor még nem volt mélyhűtő szekrény,egy idő után kifogytunk a friss zöldborsóból,és a konzervből is.Nagyanyáink találták ki de mai viszonyokra adoptálva adom közre.
Veszek két nagy csokor zöldpetrezselymet,megmosom,és nagyon apróra felvágom.Teszek fel kb két liter vizet forrni.Ha meleg beledobok egy húsleves kockát,én marhahúslevest szeretem,és bele a petrezselymet.Ha kell csipet sót,és 3-4 evőkanál kristálycukrot. főzöm úgy 5-10 percig,fedő alatt.Ilyen egyszerű.Izlés szerint lehet több leveskockát,és több vagy kevesebb cukrot.Nálunk nem szokott megmaradni,de hidegen is kitűnő.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: