Marika tészta

2008 április 13. | Szerző: |

Marika tészta:

Más néven is ismert,de a recept ugyanaz.Az egyik,gyerekkori kedvencem,    (ma is az)

 

50 dkg liszt,15 dkg zsír,1 sütőpor,20 dkg cukor,4 tojás sárgája,kis tej.Összegyúrom,3 felé osztom és 3 lapot sütök belőle.Az egyik lapot összetöröm és cukros tejbe kell áztatni,10 dkg darált,kissé darabos dió,10 dkg vaj,2 kanál barack,(vagy meggy lekvár,esetleg ribizli,eper ,málna is jó  bele),1/2 dl rum,vagy rumaroma,és mazsola jön bele.Krémmé kell keverni,és a megmaradt két lap közé kenni.A 4 tojás fehérjét,20 dkg cukorral gőz fölött állandóan verve kemény habbá kell főzni és a tésztára kenni. Ez másnapra meg kell hogy szilárduljon,hogy szeletelhető legyen.Ha nagyon nedves az idő,előfordulhat hogy nem lesz másnapra olyan száraz.De azért nagyon finom!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!