Császármorzsa,Bujdosóné módra

2008 április 13. | Szerző: |

Császármorzsa:

Úgy készül az alapja,mint a szokványos császármorzsának,de..

 

1/4 liter liszt,1/4 liter dara,1/2 liter tej,4 egész tojás,5 dkg cukor,1-2 zacskó vanilincukor,fél citrom reszelt héja,3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír,esetleg vaj,10 dkg mazsola,csipet só.A darát,a lisztet meg a tejet habverővel simára keverjük,és beleadjuk a sót meg a mazsolát.Legalább fél napig állni hagyjuk,hogy a dara megdúzzadjon majd közékeverjük a tojások sárgáját,és a cukorral  habbá vert fehérjét.Én este keverem be,és másnap bármikor süthető.A megforrósított zsiradékra öntjük ,és megvárjuk míg vékonyan odasül az alja a láboshoz.Innen más,mint a szakácskönyvekben leírtak!Mert nem dugjuk be a sütőbe,hanem a tűzhelyen továbbsütjük,időnként felkeverve és az aljáról is alaposan felkaparva a lesült részeket.Vigyázat,ne égjen oda,mert akkor nem jó!!!Mindaddig sütjük,míg teljesen morzsaszerü lesz az állaga,és elég száraz az egyéni izlésnek megfelelően.A nagyobb darabokat szétnyomjuk a falanállal.Lapos fakanállal és teflonos lábosban jobb sütni. Másnap is finom,akár hidegen is.Fanyar lekvárral a legjobb,de aki édesebben szereti az porcukrozhatja is még a lekváron felül.Télen málnaszörppel megöntözve,(nem eláztatva) is kitünő.A barack lekvár sem rossz hozzá:-)

Jó étvágyat hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!