Császármorzsa,Bujdosóné módra
2008 április 13. | Szerző: Ali |
Császármorzsa:
Úgy készül az alapja,mint a szokványos császármorzsának,de..
1/4 liter liszt,1/4 liter dara,1/2 liter tej,4 egész tojás,5 dkg cukor,1-2 zacskó vanilincukor,fél citrom reszelt héja,3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír,esetleg vaj,10 dkg mazsola,csipet só.A darát,a lisztet meg a tejet habverővel simára keverjük,és beleadjuk a sót meg a mazsolát.Legalább fél napig állni hagyjuk,hogy a dara megdúzzadjon majd közékeverjük a tojások sárgáját,és a cukorral habbá vert fehérjét.Én este keverem be,és másnap bármikor süthető.A megforrósított zsiradékra öntjük ,és megvárjuk míg vékonyan odasül az alja a láboshoz.Innen más,mint a szakácskönyvekben leírtak!Mert nem dugjuk be a sütőbe,hanem a tűzhelyen továbbsütjük,időnként felkeverve és az aljáról is alaposan felkaparva a lesült részeket.Vigyázat,ne égjen oda,mert akkor nem jó!!!Mindaddig sütjük,míg teljesen morzsaszerü lesz az állaga,és elég száraz az egyéni izlésnek megfelelően.A nagyobb darabokat szétnyomjuk a falanállal.Lapos fakanállal és teflonos lábosban jobb sütni. Másnap is finom,akár hidegen is.Fanyar lekvárral a legjobb,de aki édesebben szereti az porcukrozhatja is még a lekváron felül.Télen málnaszörppel megöntözve,(nem eláztatva) is kitünő.A barack lekvár sem rossz hozzá:-)
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: