Sós linzerpogácsa
2008 február 23. | Szerző: Ali |
Sós linzerpogácsa.
Nem nagyon szeretem a “gyári”sós sütiket,mert sok bennük a tartósítószer.Ez az egy ami kivétel,és elég nehéz volt megszerezni a leírását.A Szarvasi Bohus cukrászda tulajának köszönet érte,ha jól emlékszem tőle kaptam meg.Ja és ebben mincs tartósítószer,és mégis “sokáig” eláll.Már ha nincs szem előtt.
50 dkg lisztet morzsolj össze 30 dkg vajjal,tégy hozzá egy csapott evőkanál sót,3 tojás sárgáját,s gyúrd össze ,1-2 evőkanál tejföllel.Nyújtsd ki újjnyi vastagra,éles késsel verd meg a tetejét,mint a pogácsáknak.Vágd 1×1 cm-es kis kockákra,vagy 1 cm-es stanglira,amilyen hosszan akarod.Tedd sütőlemezre,kend meg felvert tojással,közepesen meleg sütőben süsd ki.Gáz 3-5 fokozat.Én ezt is felülre teszem,mert alulról könnyen megég.Magamnak külön csinálok,mert a családom nem szereti úgy mint én.A magaméban annyi a változtatás,hogy tojással való megkenés után ,mégegyszer átsózom,és őrölt,vagy egész köménymaggal megszórom.Ez ha dupla adagot csinálok akkor bő két tepsit tesz ki,szorosan egymás mellé rakva a pogácsákat,de ne érjenek össze.Kevesebb a macera a stanglival,de én az aprót jobban szeretem. Szerintem jobb az íze.Jó csemegézést.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: