Nyul brassói aprópecsenye.

2008 február 11. | Szerző: |

Rendhagyó ,de már mindenféle húsból elkészítettem ezt a kaját.Volt borjú,sertés,csirke, pulyka.De ez talán a legfinomabb,és legkönnyebben emészthető.Vagyis korszerű.

 

Veszek pár nyulcombot,gerincet,és bordát.egy kb 2 kg-os nyuszi pucolva elég egy négy tagu családnak vacsorára.Megfonnyasztom a zsiradékon,-én mangalica zsírt használok ha lehet,az nem árt-a vöröshagymát.A húst kicsontozom,és apróra vágom.

Rádobom az üveges,kevés piros paprikával megszort,és kevés vízzel azonnal felengedett hagymára.Nagyon kevés vizet használok,kb fél decit.Esetleg lehet helyettesíteni kevés fehérborral.Ezen fedő alatt puhára párolom.Közben többször keverem de teflonban nem kell annyiszor.Ha majdnem kész,teszek bele sót,fehérborsot,esetleg majorannát,és sok fokhagymát.4-5 gerezddel is  ha kisebb.
A végén 1-2 csokor petrezselymet apróra vágok,és rádobom.Ezzel már csak 1-2 percig sütöm.Az előre megfőzött krumplit hozzákeverem,és egyet rottyantok rajta.Én kiskockára vágva szeretem hozzá megfőzni.Nem muszáj hozzákeverni,van aki úgy szereti mint egy feltétet.Ha nem sikerült a zsírjára sütnöm a húst akkor inkább ráöntöm ha jól le van csepegtetve a burgonya,mert az felszívja a szaftot.Az az igazi,ha a főtt krumplit zsírban vagy olajban előtte megsütjük.Jó étvágyat!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!